COPD is een chronische longziekte. Chronisch betekent dat het blijvend is. Bij COPD zijn uw longen in meer of mindere mate beschadigd. De longen nemen minder zuurstof op. Daardoor kunnen normale dagelijkse activiteiten vermoeiend zijn zoals traplopen, boodschappen doen of aankleden.

Met de juiste behandeling en manier van leven is het verloop van de ziekte COPD te beïnvloeden. Er is veel dat u zelf kunt doen.

Helen van Bakel is gespecialiseerd longfysiotherapeut en aangesloten bij het kwaliteitsnetwerk Chronisch ZorgNet. Zij ondersteunt onze COPD groepen door 4 maal per jaar alle patiënten te testen. In overleg met Floortje van Halder leefstijl-   en sportcoach bieden zij een speciaal oefenprogramma aan voor mensen met COPD.

Uit wetenschappelijke studies blijkt dat training en deskundige begeleiding noodzakelijk is voor mensen met COPD (chronische obstructie van de luchtwegen).

Wat is COPD?

Onderstaand filmpje maakt duidelijk wat er gebeurt in de longen als je COPD hebt.

In de oefenzaal in Vlijmen traint u onder de deskundige begeleiding van Floortje van Halder leefstijl- en sportcoach. De oefeningen en het trainingsniveau worden op uw specifieke longconditie afgestemd. Naast spierkracht- en conditietraining besteedt Floortje van Halder aandacht aan het gebruik van de juiste ademhaling en het aanleren van effectieve hoesttechnieken.

Vragen?

Neem contact met ons op!