Screenshot 2023-02-03 at 14.34.04

Hoofdpijn en migraine

Watson Headache® Approach De meest optimale behandelmethode voor spanningshoofdpijn en migraine! Recent onderzoek naar migraine toont aan dat een overprikkelde hersenstam een mogelijke oorzaak kan zijn voor het ontstaan van hoofdpijn en migraine. Deze chronische overprikkeling van de hersenstam wordt veroorzaakt vanuit de 3 bovenste nekwervels. Dr. Dean Watson PhD. (Adelaide – Australië), fysiotherapeut en internationaal erkend hoofdpijnspecialist heeft een specifieke behandelmethode ontwikkeld voor de behandeling van hoofdpijn, spanningshoofdpijn, migraine en zelfs clusterhoofdpijn.

De behandeling

Recent onderzoek naar migraine toont aan dat een overprikkelde hersenstam een mogelijke oorzaak kan zijn voor het ontstaan van hoofdpijn en migraine. Deze chronische overprikkeling van de hersenstam wordt veroorzaakt vanuit de 3 bovenste nekwervels.

Watson Headache® Approach is een methode om de mobiliteit van de drie bovenste nekwervels te onderzoeken, een juiste diagnose te stellen en een effectieve behandeling uit te voeren. Het doel van de behandeling is om de bewegingsfunctie van de 3 bovenste nekwervels te normaliseren en de spierspanning van de kleine nekspieren te reduceren. Daarmee wordt de overprikkeling (sensitisatie) van de hersenstam voorkomen. Als deze overprikkeling van de hersenstam vanuit de hoge nekwervels wordt gestopt dan verdwijnt ook de migraine. Uw migraine wordt ook niet meer direct getriggerd door stress, vermoeidheid, houding (zitten achter PC) of voedingsstoffen (chocola, rode wijn).

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02