De orthopedische revalidatie methode helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel.

Bij deze methode staat het spanningsevenwicht in de gewrichten centraal. Er wordt gekeken naar de beweegketens, glijbaarheid van het bindweefsel en de mobiliteit en stand van de gewrichten.

Via korte testen wordt er naar spanningsevenwicht in het lichaam gezocht die een positief effect hebben op de pijn of beweeglijkheid. Daarna wordt er doelgericht behandeld via mobilisatietechnieken gecombineerd met bindweefsel technieken ondersteund met taping en een oefenprogramma voor thuis. Zo kunnen we doelgericht uw klachten verminderen. Helen van Bakel is gespecialiseerd in deze behandelmethode.

fysiotherapie_van_bommel_06
  • Oedeem/ vocht

Taping is bevorderlijk voor de vocht doorstroming en circulatie. Hierdoor kan de tape helpen bij een sneller herstel bij zwelling van acute sportblessures. Maar ook gegeneraliseerd oedeem in bijv. beide benen kan door middel van taping in combinatie met de juiste oefeningen afnemen. 

  • Littekenweefsel

De tape stimuleert het bindweefsel om meer collagene en elastische vezels aan te maken. Dit kan ook helpen bij het soepeler maken van littekens. Littekenweefsel kan namelijk pijnklachten geven tijdens bewegen omdat het altijd stugger en minder elastisch is dan het oorspronkelijke weefsel. Overleg met uw fysiotherapeut of het mogelijk is dat uw littekenweefsel een oorzakelijke of herstel belemmerende factor is voor uw klachten.

De bindweefseltaping wordt anders aangebracht dan de Medical Taping.

Vragen?

Neem contact met ons op!