Fysiotherapie van Bommel team

Sport revalidatie

Sportrevalidatie is een gespecialiseerd gebied binnen onze praktijk dat zich richt op het herstel en de revalidatie van sport gerelateerde blessures. Ons doel van sportrevalidatie is om sporters zo snel en veilig mogelijk terug te brengen naar hun prestatieniveau en hen te helpen blessures te voorkomen. Sportblessures kunnen variëren van acute trauma’s, zoals verstuikingen en spierscheuren, tot overbelasting letsels, zoals peesontstekingen en stressfracturen. Sportrevalidatie omvat een uitgebreide evaluatie van de blessure, de identificatie van de onderliggende oorzaken en het opstellen van een individueel behandelplan.

De behandeling

Het revalidatieproces begint meestal met het verminderen van pijn en ontsteking, het herstellen van de beweeglijkheid en het verbeteren van de spierkracht en stabiliteit rondom het aangetaste gebied. Dit kan onder andere worden bereikt door middel van oefentherapie, manuele technieken, stretching, mobilisatie, en functionele training. Naarmate de revalidatie vordert, wordt de nadruk verlegd naar sport-specifieke oefeningen en activiteiten om de functionele capaciteiten te herstellen. Dit kan onder andere het trainen van sport-specifieke bewegingspatronen, coördinatieoefeningen, balansoefeningen en het geleidelijk hervatten van sport gerelateerde activiteiten omvatten.

Een belangrijk aspect van sportrevalidatie is ook het voorkomen van verdere blessures. Dit kan worden bereikt door het identificeren van eventuele biomechanische problemen, trainingstechnieken aan te passen, het optimaliseren van de belasting-opbouw, het verstrekken van advies over blessurepreventie en het implementeren van geschikte trainings- en herstelprogramma’s. Sportrevalidatie vereist een samenwerking tussen de sporter, de fysiotherapeut en andere betrokken medische professionals. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke sportactiviteiten, trainingsdoelen en individuele behoeften van de sporter om een effectieve en op maat gemaakte revalidatie te bieden.

Het doel van sportrevalidatie is niet alleen om sporters terug te brengen naar hun prestatieniveau, maar ook om hen te helpen sterker, veerkrachtiger en beter voorbereid te zijn om toekomstige blessures te voorkomen.

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02