Fysiotherapie van Bommel team

Sport spreekuur

Sporters zijn welkom bij Fysiotherapie Van Bommel in Drunen en Vlijmen. Als je een sport beoefent wil je fit zijn om optimaal te kunnen presteren. Daarom ondersteunen we zowel recreatieve als professionele sporters. Alle sportbeoefenaars met fysieke klachten of vragen zijn welkom op het sportspreekuur. Alle vragen over conditieverbetering, klachten die je beperken bij het bewegen of bijvoorbeeld blessures zijn welkom. We luisteren naar de vraag en bekijken samen welk traject je het beste kunt volgen om tot verbetering van de situatie te komen.

Tijdens het sporters spreekuur kunnen sporters een afspraak maken om hun klachten, blessures of prestatie gerelateerde zorgen te bespreken met de medische professional. Dit kan bijvoorbeeld een sportarts, een sportfysiotherapeut, een orthopedisch specialist of een andere specialist zijn die gespecialiseerd is in sportgeneeskunde.

Het sporters spreekuur kan verschillende doeleinden hebben:

  • zoals het stellen van een diagnose;
  • het beoordelen van de ernst van een blessure;
  • het geven van advies over herstel en revalidatie;
  • het bespreken van trainings- en voedingsrichtlijnen;
  • het aanpassen van trainingsprogramma’s;
  • het verstrekken van preventieve maatregelen;
  • het beantwoorden van algemene vragen over sport gerelateerde gezondheidskwesties.

Tijdens het sporters spreekuur zal de medische professional de sporter doorgaans uitgebreid onderzoeken, luisteren naar de symptomen en klachten, en indien nodig aanvullende diagnostische tests aanbevelen, zoals bloedonderzoek, beeldvorming (zoals een röntgenfoto of een MRI-scan) of andere specifieke onderzoeken.

Het sporters spreekuur is een waardevolle gelegenheid voor sporters om professioneel advies te krijgen, hun zorgen te uiten en een gerichte behandeling of begeleiding te ontvangen met betrekking tot hun specifieke sport gerelateerde gezondheidsbehoeften. Het kan helpen bij het opsporen en behandelen van blessures in een vroeg stadium, het optimaliseren van de prestaties en het bevorderen van de algehele gezondheid en welzijn van de sporter.

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02