Screenshot 2023-02-03 at 14.34.04

Sportmassage

Een sportmassage is een specifieke vorm van massage die gericht is op het behandelen en voorkomen van klachten en blessures die verband houden met lichamelijke activiteit en sport. Deze massage kan diverse klachten aan het lichaam behandelen en helpen bij het verbeteren van de prestaties, herstel en algemene welzijn.

De behandeling

De behandeling begint met een gesprek tussen de masseur en de cliënt om eventuele specifieke klachten of doelen te bespreken. Dit kan betrekking hebben op recente blessures, pijnlijke gebieden of gebieden met verhoogde spierspanning. De masseur kan ook vragen naar medische geschiedenis en activiteitsniveaus.

Het deel van het lichaam dat wordt behandeld, wordt onthuld, terwijl de rest van het lichaam wordt bedekt met handdoeken of lakens voor privacy en warmte.

Afhankelijk van de doelen van de massage en de specifieke behoeften van de cliënt. Deze technieken kunnen onder meer effleurages (strijkbewegingen), petrissages (kneden), fricties (wrijving), tapotement (kloppen), en rek- en mobilisatietechnieken omvatten.
Aanpassing van de druk: De masseur past de druk aan op basis van de feedback van de cliënt. Het kan variëren van lichte druk voor ontspanning tot diep weefselwerk om spanning in de spieren aan te pakken. Het is belangrijk dat de cliënt zich comfortabel voelt tijdens de behandeling. Als de cliënt specifieke pijnlijke gebieden heeft, zal de masseur extra aandacht besteden aan deze gebieden. Triggerpoint-therapie kan worden gebruikt om knopen en gespannen spiergebieden aan te pakken.

Na de massage kan de masseur ontspanningstechnieken toepassen, zoals zachte strekoefeningen, om de spieren verder te ontspannen en de flexibiliteit te verbeteren. De masseur zal de massage afronden door de cliënt enige tijd alleen te laten om te ontspannen en eventuele oliën of lotions te laten intrekken. De duur van een sportmassage kan variëren, maar kan meestal tussen de 30 minuten en 90 minuten duren, afhankelijk van de specifieke behoeften en doelen van de cliënt. Na de massage wordt geadviseerd om voldoende water te drinken om eventuele afvalstoffen uit het lichaam te spoelen en de hydratatie te bevorderen.

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02