Als gediplomeerd sportmasseur verzorgt Stijn Verhagen de (sport)massages in onze fysiotherapiepraktijken in Drunen en Vlijmen maar ook als verzorger bij de voetbalclub SSC’55.
Stijn heeft zich gespecialiseerd in:

– Sportmassage
– Ontspanningsmassage
– Dry Needling
– Behandeling van Triggerpoints
– Bindweefselmassage
– Kinesiotaping en Medical taping

Sportmassage | Fysiotherapie van Bommel in Vlijmen en Drunen

Sportmassage

Sportmassage verbetert de afvoer van afvalstoffen en versnelt het spierherstel waardoor blessures worden voorkomen en de sporter weer sneller actief kan worden. Twee maal per maand een sportmassage bij de beginnende sporter zorgt ervoor dat de kans op een blessure sterk afneemt. Daardoor kun je ontspannen blijven sporten.

Sportmassage kan op 4 momenten ingezet worden:
1. Kort na een inspanning (bijv. training of wedstrijd)
2. Tussen twee inspanningen (bijv. op een rustdag).
3. Vlak voor een training of wedstrijd.
4. Bij beginnende sporters waarbij de belastbaarheid van de spieren nog onvoldoende is.

Sportmassage | Fysiotherapie van Bommel in Vlijmen en Drunen

Ontspanningsmassage

Voel je jezelf uitgeblust of vermoeid, last van verkrampte en pijnlijke spieren, dan is een ontspanningsmassage erg geschikt. Ontspanningsmassage kenmerkt zich door het langzame karakter van strijken en knedingen. Daarnaast is de dosering en variatie van de handgrepen mede bepalend.

Een ontspanningsmassage helpt het lichaam te ontspannen. Daardoor worden pijn, vermoeidheid en stress verminderd. Ontspanningsmassage is bijzonder prettig om te ondergaan, werkt preventief, en draagt bij aan een goede gezondheid.

Bindweefselmassage

Bindweefsel is de laag die zich tussen de spieren en de huid bevindt. Bij langdurige klachten, na operaties, bij overbelasting of chronische stress ontstaan er verklevingen in het onderhuidse bindweefsel. Door bindweefselmassage worden deze verklevingen losgemaakt en wordt een sterke doorbloeding gestimuleerd die zijn invloed heeft op de huid, de collagene vezels in de onderhuid maar ook in de aangrenzende spieren en organen.

Bindweefselmassage is een techniek die van alle massagebehandelingen de sterkste huidreactie kan veroorzaken en kan leiden tot vermoeidheid en warmte. Aangezien het niet altijd even prettig aanvoelt, is het goed om aansluitend een ontspanningsmassage te ondergaan.

Vragen?

Neem contact met ons op!