Screenshot 2023-02-03 at 14.34.04

Elleboog klachten

Er zijn verschillende klachten die u aan uw elleboog kunt ervaren. Fysiotherapie kan een effectieve benadering zijn voor de behandeling van verschillende elleboog gerelateerde klachten, waaronder blessures, overbelasting en aandoeningen.

Veelvoorkomende elleboogklachten:

  • Tenniselleboog (Laterale Epicondylitis): dit is een aandoening waarbij de buitenste elleboogspieren ontstoken raken. Fysiotherapie kan bestaan uit technieken voor pijnverlichting, oefeningen om de spierkracht te herstellen en wij adviseren u graag over het vermijden van overbelasting.
  • Golfelleboog (Mediale Epicondylitis): hierbij zijn de binnenste elleboogspieren aangedaan. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van pijn, het herstellen van de spierkracht en het aanleren van juiste technieken om herhaling te voorkomen.
  • Elleboogblessures: Dit kan variëren van verrekkingen en verstuikingen tot fracturen en dislocaties. Uw behandelplan na een elleboogblessure kan gericht zijn op het herstellen van de functie en het verminderen van pijn.
  • Overbelasting door Repetitieve Bewegingen: veel beroepen en sporten vereisen herhaalde bewegingen van de elleboog, wat kan leiden tot overbelasting. Fysiotherapie kan technieken omvatten om de spieren en pezen te versterken en advies over ergonomie.
  • Cubitaal Tunnel Syndroom: dit is een aandoening vergelijkbaar met het carpaal tunnelsyndroom, maar het betreft de elleboogzenuw. Fysiotherapie kan technieken omvatten om druk op de zenuw te verminderen en oefeningen om de elleboogfunctie te verbeteren.
  • Artrose: slijtage van het ellebooggewricht kan leiden tot pijn en beperkte beweging. Fysiotherapie kan helpen bij het verbeteren van de gewrichtsstabiliteit, het vergroten van het bewegingsbereik en het verminderen van de pijn.
  • Postoperatieve Revalidatie: na elleboogchirurgie, zoals een tenniselleboogoperatie of ellebooggewrichtsreconstructie, is fysiotherapie vaak nodig om het herstel te begeleiden en de elleboogfunctie te herstellen. Wij vormen samen met de specialisten uw behandelplan.
  • Slechte Houding: een slechte houding kan bijdragen aan elleboogklachten. Fysiotherapie kan advies en oefeningen bieden om de houding te verbeteren en de belasting op de elleboog te verminderen.

Uw behandelplan is afhankelijk van de specifieke elleboog aandoening en uw individuele behoeften. Fysiotherapie kan hands-on behandelingen, oefentherapie, therapeutische modaliteiten en educatie over zelfzorg en preventie omvatten. Ons belangrijkste doel is om pijn te verlichten, het bewegingsbereik te herstellen en de functionaliteit van de elleboog te verbeteren.

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02