Screenshot 2023-02-03 at 14.34.04

Heupklachten

Er zijn verschillende klachten die u aan uw heupen kunt ervaren. Fysiotherapie kan een effectieve aanpak zijn voor de behandeling van verschillende heupklachten, variërend van blessures tot aandoeningen die verband houden met veroudering en overbelasting.

Gerelateerde heupklachten:

  • Heuppijn: de pijn in uw heup kan verschillende oorzaken hebben, waaronder overbelasting, blessures, slijtage van het gewricht (artrose) of ontsteking. Fysiotherapie kan technieken omvatten om de pijn te verlichten, de spierkracht te herstellen en de algehele heupfunctie te verbeteren.
  • Bursitis van de heup: dit is een ontsteking van de slijmbeurs in de heup, wat pijn en zwelling kan veroorzaken. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van ontsteking, het verbeteren van het bewegingsbereik en het aanleren van technieken om herhaling te voorkomen.
  • Heupimpingement: dit treedt op wanneer de heupkop en het heupbeen elkaar raken en kan leiden tot pijn en beperkingen in de beweging. Fysiotherapie kan gericht zijn op het verbeteren van de beweging, het versterken van de omliggende spieren en het verminderen van de symptomen.
  • Heupblessures: letsels aan de heup, zoals verstuikingen, verrekkingen en breuken, kunnen voorkomen na een val, sportblessure of ongeval. Fysiotherapie kan helpen bij het herstellen van de stabiliteit, kracht en mobiliteit van de heup.
  • Heupartroplastiek (heupprothese): na een heupvervangende operatie is fysiotherapie vaak nodig om het herstel te begeleiden, het bewegingsbereik te herstellen en de spierkracht te verbeteren.
  • Overbelasting door Repetitieve Bewegingen: activiteiten die herhaalde bewegingen van de heup vereisen, zoals hardlopen of fietsen, kunnen leiden tot overbelasting. Fysiotherapie kan technieken omvatten om spierzwakte te corrigeren, ergonomische aanpassingen en oefeningen.
  • Slechte Houding en Core Zwakte: slechte lichaamshouding en zwakte van de kernspieren kunnen heupklachten veroorzaken. Wij adviseren u graag over houdingscorrectie en oefeningen voor het versterken van de kern.

Het behandelingsplan dat wordt aanbevolen, is afhankelijk van de specifieke heupaandoening en uw individuele behoeften. Fysiotherapie kan hands-on behandelingen, oefentherapie, therapeutische modaliteiten zoals warmte- en koudetherapie, en educatie over zelfzorg en preventie omvatten. Het doel is om uw pijn te verlichten, het bewegingsbereik te herstellen en de functionaliteit van de heup te verbeteren.

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02