Screenshot 2023-02-03 at 14.34.04

Schouderklachten

Er zijn verschillende klachten die u aan uw schouders kunt ervaren. Fysiotherapie kan een effectieve benadering zijn voor de behandeling van verschillende schouder gerelateerde klachten, variërend van blessures en overbelasting tot degeneratieve aandoeningen.

Veelvoorkomende schouderklachten:

  • Schouderpijn: Dit kan variëren van milde pijn tot ernstige, constante pijn. Onze fysiotherapeuten kunnen verschillende technieken gebruiken, zoals manuele therapie, massage en oefentherapie, om de pijn te verlichten en de schouderfunctie te herstellen.
  • Frozen Shoulder (Adhesieve Capsulitis): Dit is een aandoening waarbij de schouder stijf wordt en het bewegen moeilijk en pijnlijk is. Fysiotherapie kan helpen bij het geleidelijk herstellen van het bewegingsbereik en de functionaliteit van de schouder.
  • Rotator Cuff Letsels: Deze letsels kunnen variëren van verrekkingen tot scheuren in de spieren en pezen rond de schouder. Uw behandelplan omvat vaak versterkende oefeningen voor de rotator cuff-spieren en andere behandelmethoden om de stabiliteit van de schouder te herstellen.
  • Schouderinstabiliteit: Dit kan resulteren in herhaalde schouderontwrichtingen of gevoelens van losheid in het gewricht. Fysiotherapie kan helpen bij het versterken van de schouderspieren om de stabiliteit te vergroten en herhaling van dislocaties te voorkomen.
  • Tendinitis van de Schouder: Ontsteking van de pezen in de schouder kan leiden tot pijn en beperkingen in de beweging. Fysiotherapie kan behandelingsmodaliteiten omvatten om ontsteking te verminderen en oefeningen om de peessterkte en flexibiliteit te herstellen.
  • Schouderbursitis: Ontsteking van de slijmbeurs in de schouder kan pijn veroorzaken. Fysiotherapie kan helpen bij het verminderen van ontsteking, het verbeteren van de bewegingsvrijheid en het aanleren van technieken om herhaling te voorkomen.
  • Postoperatieve Revalidatie: Na schouderchirurgie, zoals een rotator cuff-reparatie of schoudergewrichtsvervanging, is fysiotherapie vaak nodig om het herstel te begeleiden en de schouderfunctie te herstellen.
  • Slechte Houding: Een slechte houding kan bijdragen aan schouderklachten. Fysiotherapie kan advies en oefeningen bieden om de houding te verbeteren en de belasting op de schouders te verminderen.

Het behandelingsplan dat wordt aanbevolen, is afhankelijk van de specifieke aandoening en de individuele behoeften van de patiënt. Fysiotherapie kan een combinatie zijn van hands-on behandelingen, oefentherapie, therapeutische modaliteiten en educatie over zelfzorg en preventie. Het hoofddoel is om pijn te verlichten, het bewegingsbereik te herstellen en de functionaliteit van de schouder te verbeteren.

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02