Bindweefsel is weefsel dat bestaat uit vezels die krachten van het bewegen opvangen. Bindweefsel taping is ondersteunend voor de behandeling. Er wordt met elastische tape gewerkt en er wordt gebruik gemaakt van de verschuifbaarheid van de huid. Eerst wordt getest hoe de tape de pijnlijke of beperkte beweging op een positieve manier kan insturen. Voor het aanbrengen van de tape moet de huid op rek gebracht worden. De tape lift de bovenste huidlaag op waardoor het een druk verlichtende en daarmee ook pijn dempende werking heeft. Door het bindweefsel positief te beïnvloeden kunnen de spieren en gewrichten makkelijker bewegen en hierdoor ontstaat een betere vocht doorstroming en circulatie.

In combinatie met de juiste oefeningen is het zelf herstellend vermogen van het lichaam dan zo optimaal mogelijk. Helen van Bakel is in deze behandelmethode gespecialiseerd.

fysiotherapie_van_bommel_02
  • Oedeem/ vocht

Taping is bevorderlijk voor de vocht doorstroming en circulatie. Hierdoor kan de tape helpen bij een sneller herstel bij zwelling van acute sportblessures. Maar ook gegeneraliseerd oedeem in bijv. beide benen kan door middel van taping in combinatie met de juiste oefeningen afnemen. 

  • Littekenweefsel

De tape stimuleert het bindweefsel om meer collagene en elastische vezels aan te maken. Dit kan ook helpen bij het soepeler maken van littekens. Littekenweefsel kan namelijk pijnklachten geven tijdens bewegen omdat het altijd stugger en minder elastisch is dan het oorspronkelijke weefsel. Overleg met uw fysiotherapeut of het mogelijk is dat uw littekenweefsel een oorzakelijke of herstel belemmerende factor is voor uw klachten.

De bindweefseltaping wordt anders aangebracht dan de Medical Taping.

Vragen?

Neem contact met ons op!