Fysiotherapie van Bommel team

Echografie

Echografie, ook bekend als een echografisch onderzoek of een echo, is een medische beeldvormingstechniek die gebruikmaakt van geluidsgolven met hoge frequentie om inwendige structuren van het lichaam zichtbaar te maken. Het wordt vaak gebruikt voor diagnostische doeleinden om de structuur, grootte, vorm en eventuele afwijkingen in organen en weefsels te beoordelen.

De behandeling

Als de fysiotherapeut vermoedt dat echografie waardevolle aanvullende informatie kan bieden, wordt een aparte afspraak gemaakt voor het echografisch onderzoek. Tijdens het echografisch onderzoek zal een van onze gespecialiseerde echografisten een gel op de huid aanbrengen en een echografietransducer gebruiken om geluidsgolven te sturen en de weefsels in het gebied van belang in real-time te visualiseren. Dit kan spieren, pezen, ligamenten, gewrichten of andere structuren omvatten.

  1. De verkregen echografische beelden worden onmiddellijk geïnterpreteerd door onze specialist en mogelijk in overleg met een collega. Dit stelt hen in staat om nauwkeurige informatie te verkrijgen over de toestand van de weefsels en eventuele afwijkingen.
  2. Gebaseerd op de bevindingen van het echografisch onderzoek, zal de fysiotherapeut in overleg met u een gepersonaliseerd behandelplan opstellen. Dit kan onder meer bestaan uit oefeningen, manuele therapie, revalidatieprotocollen en andere interventies.

Het behandeltraject is sterk gepersonaliseerd, gericht op het maximaliseren van uw herstel en het verbeteren van uw algehele gezondheid en welzijn.

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02