Specialisatie binnen de fysiotherapie
Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en in onze praktijk een belangrijk speerpunt. Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelen die zeer geschikt is bij pijn en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom.

Als u klachten heeft aan gewrichten is de manueel therapeut de specialist om u te helpen de beweging van de gewrichten te verbeteren en de pijn te verminderen. De manueel therapeut maakt daarbij onder andere gebruik van manuele gewrichtsmobilisaties.

Len Moolenschot manueel therapeut MSc Drunen
Eric van Bommel manueel therapeut Vlijmen
Wouter de Bonth manueel therapeut MSc Vlijmen
Pieter Vromans   manueel therapeut MSc Vlijmen

Manuele therapie | Fysiotherapie van Bommel in Vlijmen en Drunen

Pijnklachten

Soort klachten
Klachten die we effectief kunnen behandelen met manuele therapie zijn onder andere: hoofd- en nekpijn, schouder- en armklachten, (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Dit houdt in dat we veel patiënten zien met een duidelijk pijnbeeld. Omdat er ergens een beperking in het bewegen optreedt, kan dit last geven in de rug, nek of schouders en ook in de heup. De pijn kan zich uiten in vage last of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd. Ook duizeligheid, hoofdpijn, klachten bij het slikken, pijn op de borst of pijn tussen de ribben. Bij dit soort situaties is het goed als u uw manueel therapeut raadpleegt. Deze doet onderzoek en bespreekt ook met u of er andere factoren zijn die invloed hebben op de klacht. Hierbij mag u denken aan stress, uw algemene lichamelijke toestand, werk of hobby. Uw manueel therapeut bepaalt welke behandeling het meest van toepassing is op uw situatie.

Manuele therapie | Fysiotherapie van Bommel in Vlijmen en Drunen

Effectief behandelen met manuele therapie

Goede resultaten
Het effect van manuele therapie is vaak direct merkbaar voor de patiënt. Klachten die we wetenschappelijk bewezen effectief kunnen behandelen met manuele therapie zijn onder andere: nekpijn, hoofdpijn en schouderklachten, artrose (met name van de heup), lage rugklachten, klachten van ribben en borstwervelkolom en bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Vragen?

Neem contact met ons op!