Fysiotherapie van Bommel team

Oncologische Fysiotherapie

Oncologische fysiotherapie, ook wel bekend als oncologische revalidatie, is een specialisatie binnen de fysiotherapie die zich richt op het behandelen en begeleiden van mensen die kanker hebben (gehad). Het doel van oncologische fysiotherapie is om de kwaliteit van leven van deze patiënten te verbeteren en hun functionele capaciteiten te optimaliseren. Tijdens de behandeling van kanker kunnen patiënten verschillende fysieke problemen ervaren, zoals vermoeidheid, spierzwakte, stijfheid, verminderde mobiliteit, pijn en lymfoedeem (vochtophoping). Oncologische fysiotherapie richt zich op het verminderen van deze klachten en het bevorderen van het herstel na de behandelingen.

De behandeling

Het doel van oncologische fysiotherapie is niet alleen het verminderen van fysieke klachten, maar ook het verbeteren van de algehele kwaliteit van leven en het bevorderen van het zelfvertrouwen en de zelfstandigheid van de patiënt. Het kan helpen bij het herwinnen van verloren functies, het vergroten van de mobiliteit en het bevorderen van een actieve levensstijl.

Oncologische fysiotherapie omvat een breed scala aan interventies, waaronder oefentherapie, manuele technieken, ademhalingsoefeningen, mobilisatie van gewrichten, en het aanleren van ontspanningstechnieken. De behandeling is altijd afgestemd op de individuele behoeften en mogelijkheden van de patiënt.

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02