Fysiotherapie van Bommel team

Orthopedische Revalidatiemethode

De orthopedische revalidatie methode helpt bij vrijwel alle orthopedische gewrichtsklachten aan de rug, nek, elleboog, schouder, knie en enkel. Bij deze methode staat het spanningsevenwicht in de gewrichten centraal. Er wordt gekeken naar de beweegketens, glijbaarheid van het bindweefsel en de mobiliteit en stand van de gewrichten.

De behandeling

Orthopedische revalidatie is een tak van de geneeskunde die zich richt op het herstel van patiënten met orthopedische aandoeningen, zoals blessures aan botten, spieren, gewrichten, pezen en ligamenten. Het doel van orthopedische revalidatie is het verminderen van pijn, het verbeteren van de functie en het herstellen van de mobiliteit van het bewegingsapparaat. Dit kan worden bereikt door middel van fysiotherapie en oefeningen.

Via korte testen wordt er naar spanningsevenwicht in het lichaam gezocht die een positief effect hebben op de pijn of beweeglijkheid. Daarna wordt er doelgericht behandeld via mobilisatietechnieken gecombineerd met bindweefsel technieken ondersteund met taping en een oefenprogramma voor thuis. Zo kunnen we doelgericht uw klachten verminderen.

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02