Fysiotherapie van Bommel team

Osteopathie

Osteopathie is een vorm van complementaire of alternatieve geneeskunde die zich richt op het behandelen van lichamelijke aandoeningen en gezondheidsproblemen door middel van manuele technieken, manipulaties en hands-on therapieën. Het kernprincipe van osteopathie is dat het lichaam als een geheel moet worden beschouwd, waarbij alle delen met elkaar verbonden zijn en invloed op elkaar uitoefenen. Osteopaten geloven dat het lichaam een inherente capaciteit heeft om zichzelf te genezen en dat beperkingen in de beweging van gewrichten, weefsels en organen deze zelfgenezing kunnen belemmeren. Binnen onze praktijk is Helen in opleiding tot Osteopaat.

De behandeling

U begint met een inleidend gesprek waarin u uw medische geschiedenis, klachten en doelen bespreekt met onze ervaren osteopaat van Fysiotherapie Van Bommel. De osteopaat voert een grondig onderzoek uit om de bron van uw klachten te identificeren. Dit omvat vaak palpatie (voelen) van verschillende lichaamsstructuren om spanningen, blokkades en disfuncties te detecteren.

De osteopaat zal gebruikmaken van diverse manuele technieken, zoals manipulaties, mobilisaties en rektechnieken. Deze zijn ontworpen om de mobiliteit en functie van weefsels, gewrichten en organen te herstellen. Osteopathie staat bekend om het gebruik van zachte, subtiele aanrakingen om het lichaam in balans te brengen. Dit kan het herstellen van de natuurlijke beweging van weefsels en structuren ondersteunen.

Het doel van osteopathie bij Fysiotherapie Van Bommel is om het lichaam in staat te stellen zichzelf te genezen door het herstellen van de natuurlijke beweging en balans. Deze holistische benadering kan worden toegepast op een breed scala van aandoeningen, waaronder rugpijn, hoofdpijn, spijsverteringsproblemen, en meer. Het behandeltraject is afgestemd op uw specifieke behoeften en is gericht op het herstel en het optimaliseren van uw gezondheid en welzijn.

Na de behandeling volgt u regelmatig afspraken om de voortgang te beoordelen en eventuele aanpassingen aan het behandelplan te bespreken.

Uw behandelplan

Nieuwsgierig naar hoe Fysiotherapie Van Bommel u kan helpen uw klachten te verlichten en uw leven te verbeteren? Laten we samen werken aan een persoonlijk behandelplan dat bij u past! Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken. Uw gezondheid verdient de beste zorg. Bel ons nu en zet de eerste stap op weg naar herstel en welzijn!

Screenshot 2023-08-27 at 13.48.02